Playoutwall

Playout är ett begrepp för många olika typer av uppspelning till en rad olika distributionssätt. Vi kan erbjuda lösningar för Playout till de flesta behov och även med specialanpassningar.

 

     
 
E-Play
Regional Insertion Playout
MagicSoft Playout   

En Playout lösning kan hämta färdigt material från fil men kan även inkludera vidarebefordran av live material - kanske från studio eller från satellit. En Playout kan därför läggas som en del av en större lösning. Ett exempel på detta är vår lösning för lokal reklam och nyheter i TV4 och Sjuan - där vårt system får en signal från det centrala playout systemet, lägger på lokala inslag och sedan sänder vidare uppdelat på ett flertal regioner. Normalläget för den typen av system är egentligen pass-through, alltså att den inkommande singalen skickas igenom systemet och ut på de distributionssätt som finns med opåverkat innehåll.

Ett enkelt Playout system hämtar normalt filer från disk och spelar upp materialet i en förutbestämd ordning, ett s k sändningsschema.

Oavsett hur playouten sköts i systemet så kan detta kombineras med kodning och streaming till valbara format. Kodningen kan göras integrerat i systemet eller med separata enheter efter själva playouten.


E-Play multikanals regional insertion

Med ett system som E-Play kan en sändningsplattform skapas för en eller ett flertal TV kanaler med en eller flera regioner vardera. Systemet kan ta in en central/nationell live signal via SD/HD-SDI alternativt från Satellit/IP/ASI för att sedan lägga på lokala inslag från fil. Som exempel på lokala inslag finns naturligtvis reklam, men det kan lika gärna vara nyheter, lokalt väder eller varför inte lokalt definierade filmer eller dokumentärer.

Signalen från ett E-Play system har traditionellt sätt varit SD eller HD-SDI men i och med utvecklingen av infrastruktur och det sätt som vi distribuerar TV är det nu mer vanligt med sändning i en s k Transportström över IP med video komprimerat i exempelvis h.264 eller MPEG-2. En transportström kan innehålla många kanaler eller regioner med individuellt innehåll och kan även kompletteras med en gemensam TextTV ström (teletext) eller individuell sådan för varje region.

För att passa in och fungera i en större installation måste systemet integrera mot andra produkter. Vi har därför tagit fram en mängd gränssnitt (interface) till befintliga produkter för att ta emot styrkommandon, föra in mediafiler för uppspelning samt att leverera loggar och referensinspelningar tillbaka.

 

MagicSoft Playout

Ett enkelt men ändå kraftfullt system för att lägga upp sändningsschema för såväl videoklipp som inslag av live-sändningar. MagicSoft stödjer NDI-video för live-event kombinerat med uppspelning av mediaklipp. Utsändningen kan göras som NDI-kanal alternativt med installerat videokort på SDI eller dylikt. 

 

Kontakta oss

Kontakta oss för en diskussion om ert behov av lösning och offert.

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tel: 08-96 94 00

Referenser

Som referenskund för Regional Insertion playout har vi i Sverige:

- Red Bee Media, "TV4 HD/SD"

Red Bee Media, "Sjuan"

- Bonnier Broadcasting,

DLC lokal reklamhantering för Sjuan och TV4